Hvem er vi?

På Sverigelejren er vi fire lejrledere, et køkkenhold og cirka 30 hjælpere.

Vi er alle sammen frivillige og de fleste af os, har været med på ferielejr i rigtig mange år.

Hvert år tager vi imod 65 unge mennesker mellem 14 og 18 år, og vores fornemmeste opgave er at give disse deltagere så fed en uge som muligt!

Lejren og livet heroppe

For os er det vigtigt at Sverigelejren er en ferie! Vi ved, at det deltagerne har allermest brug for er, at komme væk fra det normale ræs og bare holde ferie - og det får de lov til.

Vi hiver hele flokken med til Sverige til det fantastiske område omkring Bengtfors, der ligger 600 km nord for Malmø oppe i det ‘rigtige’ Sverige, hvor skovene er uendelige, søerne er spejlblanke og stilheden er overvældende. 

Vi overnatter i telte på lejrpladsen og herfra udgår så en masse aktiviteter. Nogle af aktiviteterne er meget stille og rolige med nusseri omkring smykkefremstilling, krea-værksteder, musik og lejrbål og andre aktiviteter vil kunne udfordre selv de hårdeste outdoor-fans. Det fede er, at stort set alle aktiviteterne er frivillige, og det vil sige, at deltagerne bliver udfordret på lige præcis det plan, de har behov for. 

Hvad laver vi

På vores ferielejr er alle de frivillige med til at fastlægge årets program. Dette foregår på vores forberedelsesweekend i slutningen af april, og alle ideer bliver afprøvet. På selve lejren er der også masser plads til spontane aktiviteter, fodbold-turneringer osv.

Selvom vi derfor ikke helt ved hvordan årets program kommer til at se ud, er der nogle aktiviteter, der er særlige for vores lejr:

Fællesdage

Fællesdag søndag for at ryste gruppen godt sammen.
Silvershow torsdag med efterfølgende VIP-fest

Overnatningsture

Hele ugen sender vi overnatningsture afsted i kano, på mountainbike eller på gå-ben. Alle turene er frivillige, men vi opfordrer kraftigt til at deltage.

Bliv frivillig

Hvis du kunne tænke dig, at blive frivillig på Sverigelejren - så kan vi godt forstå det! Det er virkelig fedt, men også hårdt. 

Som hjælper har du selvfølgelig ingen udgifter forbundet med deltagelse i lejren. Det mangler da bare, når du bruger en uge af din sommerferie på frivilligt arbejde. 

Hvis du er interesseret, så skriv til os ved at trykke her.

Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors er en moderne børne- og ungdomsorganisation med over 1.900 medlemmer og mange frivillige. Vi arbejder på at forbedre hverdagen for sårbare børn og unge. Det gør vi gennem mange forskellige aktiviteter over hele landet og ved at tage del i den offentlige debat. Læs mere om URK her.

Ungdommens Røde Kors tager hvert år over 1000 børn og unge med på ferie på 19 forskellige lejre. Børnelejrene har deltagere i alderen 7-13 år og ungdomslejrene har deltagere i alderen