Flere spørgsmål og svar

Er det hårdt?

Som udgangspunkt er det ikke hårdt at være på ferielejr, men det kan det blive hvis du har lyst. Vi har aktiviteter, der kan udfordre selv de allermest hard-core udendørsfans såsom overlevelsesture, hard-core kano og mountainbike-ture, vandreture og rapelling/klippeklatring.

Skal man have penge med, og skal det være svenske kroner?

Ja det er en god idé, at have lidt lommepenge med, da der er en kiosk på lejren, hvorfra du kan købe slik, sodavand osv. Vi anbefaler at man medbringer et sted mellem 100 og 300 kroner, alt efter hvor sliksyg man er ;o)

Du behøver ikke tage svenske penge med, da kiosken tager imod danske kroner.

Husk at det koster 5 kroner, at tage et varmt bad på lejren. Dette skal du huske, når du beslutter dig for hvor mange penge du skal have med.

Må jeg tage min fiskestang med?

Ja! Hvis du har en fiskestang, vil det være en rigtig god idé, at tage den med. Der er storartede muligheder for at fiske, da lejren ligger lige ned til en kæmpe sø. Vi har også fiskestænger på lejren, du kan låne, men du ved nok at man fanger de største fisk med sin egen stang ;o)

Har i mulighed for at opbevare værdigenstande osv. et sikkert sted?

Ja, vi har lejrbank hvor vi opbevarer både jeres penge og værdigenstande. Alle værdigenstande Ipods, mp3 afspillere, mobiltelefoner osv. skal afleveres til os, da risikoen for, at det bliver væk eller en anden snupper det, er tilstede. Du skal være opmærksom på, at de ting vi opbevarer for dig, er på eget ansvar, og det vil sige at vi ikke erstatter noget, hvis tingene bliver væk. Tænk derfor meget grundigt over, om det virkeligt er så vigtigt at have elektronisk udstyr osv. med. På selve lejren må der ikke benyttes mobiltelefon eller mp3-afspillere, da det går ud over det sociale på lejren. Lad derfor hellere disse ting blive hjemme.

Er der noget jeg ikke må medbringe?

Ja! Knive, alkohol og narkotika er bandlyst på lejren!

Hvem er de “voksne”

Vi er meget forskellige! Fælles for os alle sammen er at vi er frivillige og derfor ikke får penge for at tage med på lejren. Vi gør det fordi vi elsker, at lave ferielejre for sådan nogle som dig! Vores baggrunde er som nævnt meget forskellige alt lige fra håndværkere, soldater til læger, skolelærere og sygeplejerske. Vi er deltager ikke på lejren, fordi vi har et eller andet bestemt job, men fordi vi har lyst.

Skal vi selv lave mad?

Nej, vi er så fantastisk heldige, at der er nogen, der gider at bruge en hel uge af deres sommerferie på at lave mad til os. UDEN AT FÅ PENGE FOR DET! Det er slet ikke til at forstå, men utroligt dejligt. Køkkenholdet laver udsøgt mad og hjemmebag er en af deres helt store traditioner.

Elsker man at lave mad, tager køkkenholdet med kyshånd mod hjælp. På turene laver man også selv mad over bål eller trangiasæt (primitivt spritblus).

Tilbage